Cum să mobilezi o bucătărie mare?

featured photo

Alveus a pregătit pentru dumneavoastră un ghid de amenajare în spațiu pentru o bucătărie mare.

O bucătărie mare pe care intenționăm să o transformăm poate fi o provocare la fel de mare ca la ca o bucătărie mică – având în vedere un triunghi de bucătărie, un număr minim de pași, o conexiune între zona de pregătire a alimentelor și zona de curățare, sunt multe lucruri pe care trebuie să le gândim. Prin urmare, la Alveus am pregătit pentru dumneavoastră un ghid de amenajare în spațiu pentru bucătăriile mari.

1

În plus, departamentul nostru de design a completat ghidul cu câteva linii directoare pentru proiectarea și selecția chiuvetelor de bucătărie adecvate, astfel încât să puteți deveni propriul designer de interior cu acest ghid.

Amenajarea potrivită pentru o bucătărie mare

Bucătăria ta mare va fi deschisă, va continua într-o cameră de zi și va face astfel parte din viața socială la tine acasă sau va fi parțial închisă și astfel separată spațial de living?

Poate că va fi instalată de-a lungul unui perete sau va avea forma L, U sau G, sau poate îi veți adăuga o insulă?

2

Există destul de multe opțiuni.

Pe care le alegeți depinde de nevoile și dorințele dvs.

1. Bucătărie mare de-a lungul unui perete cu o insulă imensă

Bucătăria de-a lungul unui perete și o insulă imensă de bucătărie sunt ideale pentru un spațiu mare și deschis, mai ales atunci când continuă în zona de luat masa și sufragerie.

În 2021 există multe variante de bucătării moderne înconjurate de dulapurile de bucătărie sub formă de cadru.

O organizare ideală a triunghiului de bucătărie este un frigider la un capăt, o plită în mijloc și o chiuvetă de bucătăie pe insulă, vizavi de acesta.

bucătărie mare

Amintiți-vă că dimensiunea ideală pentru un triunghi de bucătărie este între 1,2 și 2,7 metri pe „latură”. Circumferința totală a triunghiului virtual trebuie să măsoare de la 4 la 7,9 metri.

Alveus recomandă ca pe o insulă imensă de bucătărie să vă includeți și o chiuvetă imensă sau o combinație de mai multe chiuvete de bucătărie.

4

Prima alegere funcțională și estetică este cu siguranță hitul Alveus – chiuveta de bucătărie Pure.

Pentru toți cei cărora le place să gătească sau pentru familiile numeroase, specialiștii noștri Alveus recomandă crearea bucătăriei de vis folosind chiuvete de bucătărie Kombino de diferite dimensiuni.

5

Combinând mai multe chiuvete veți mări zona de spălat a bucătăriei dumneavoastră și, astfel, funcționalitatea acesteia. Îl recomandăm în special pentru bucătăriile mai ocupate – astfel încât să puteți pune vase murdare într-o chiuvetă, să spălați legume în alta și să turnați apă în ghivece în a treia chiuvetă. Multifuncționalitate din abundență!

Puteți alege dintre șase chiuvete Kombino pe care le puteți combina între ele după cum doriți și astfel puteți crea o chiuvetă la alegere.


2. Bucătărie în formă de L

Una dintre cele mai frecvente forme de amenajare în țara noastră este bucătăria în formă de L. Toate aparatele de bucătărie și dulapurile de bucătărie sunt așezate de-a lungul a doi pereți.

În special în bucătăriile mari, această organizare vă permite să nu urmați triunghiul bucătăriei atunci când planificați, ci mai degrabă să aranjați bucătăria în funcție de scopul dorit –  zona de spălare, zona de preparare, zona de gătit etc.

Acest stil de bucătărie este ideal pentru a adăuga o sală de mese sau, dacă este deja separată de bucătărie, o insulă cu câteva locuri pentru socializare, ca sală de mic dejun sau pentru mese mai mici.

6

Ce chiuvetă de bucătărie recomandă echipa de design Alveus pentru bucătăria în formă de L?

Pentru o bucătărie cu design clasic, de exemplu, stilul rustic popular este o alegere excelentă pentru o chiuvetă de bucătărie din familia Rando.

7

Te hotărăști asupra unei bucătării moderne? O suplimentare excelentă în acest caz este familia chiuvetelor de bucătărie Stylux care sunt fabricate din oțel inoxidabil și îmbogățite cu accesorii inovatoare.


3. Bucătărie în formă de U și G


Familia dumneavoastră mare este dinamică și petreceți mult timp în bucătărie?

Forma în U a bucătăriei va fi potrivită pentru dumneavoastră, deoarece permite un proces de lucru excelent, mult spațiu pentru dulapurile de bucătărie și o amenajare cât mai bună a triunghiului de lucru.

Trei din cei patru pereți ai camerei sunt plini de dulapuri, produsele albe sunt bine distribuite și permit o utilizare excelentă a spațiului. Cu toate acestea, forma U nu este potrivită dacă doriți să adăugați ulterior o insulă în bucătărie.

bucătărie mare

Dacă încăperea nu este într-adevăr extrem de mare, insula din bucătăria în formă de U poate fi o piedică la mișcare. Cu toate acestea, pentru spațiile mari pe care doriți să le utilizați bine, bucătăriile în formă de G sunt mai potrivite

Forma G încetinește puțin fluxul bucătăriei, deoarece avem doar o singură intrare și / sau ieșire în bucătărie, dar aceasta este înlocuită cu o insulă parțială în care suntem separați fizic în timp ce gătim, dar sunt încă o parte a socialului viaţă.

Specialiștii Alveus recomandă chiuvete de bucătărie Stricto sau Quadrix pentru acest tip de bucătărie.

9

Familia chiuvetelor de bucătărie Stricto este populară datorită funcționalității sale.

Chiuvetele de bucătărie Quadrix au fost proiectate având în vedere utilizatorii exigenți, în special familiile numeroase. Permit multă libertate în bucătărie, dar nu în detrimentul unui design elegant și al oricărei combinații opționale de chiuvete.

10

Indiferent de bucătăria pe care o alegeți – Alveus este alegerea ideală pentru oricine caută o chiuvetă de bucătărie și baterie de bucătărie de înaltă calitate. Vizitați Chiuveta Alveus și alegeți-le pe ale dumneavoastră!