Skip to content

Îngrijire și întreținere

Chiuvete din inox

Pentru intretinerea si curatarea chiuvetelor din inox se vor folosi lavete din materiale textile moi și detergenti lichizi de curățare de uz casnic pentru îngrijire. Recomandăm folosirea agenților de curățare și îngrijire marca Alveus. Evitați agenții de curățare a argintului, bureţii de sârmă, detergenții înălbitori sau abrazivi. Nu depozitaţi obiecte din metale neprotejate pe chiuveta. 

În cazul în care chiuveta intră în contact cu acizi puternici sau înălbitori, clătiţi imediat cu apa din abudenta. Pentru a evita pătarea, nu lăsați alimente sau substanțe corozive (cum ar fi sucuri de fructe, sare de bucătărie, oţet, muștar, maioneză etc.)  pe chiuveta, perioade de timp îndelungate. 

Produsele reunite sub brandul Alveus sunt produse de top din punct de vedere al calității, fabricării, materialelor și design-ului. Dat fiind că aceste chiuvete sunt realizate din diferite materiale cu caracteristici specifice, îngrijirea și întreținerea trebuie adaptate corespunzător. Fiecare chiuvetă este livrată cu instrucțiuni de îngrijire și întreținere. Prin respectarea recomandărilor comunicate, asigurați o viață îndelungată produselor dumneavoastră de bucătărie marca Alveus.

Chiuvete din material compozit

Majoritatea petelor şi mizeriei se poate înlătura prin folosirea de agenţi de curăţare domestici non-abrazivi lichizi sau detergenţi pe bază de amoniac. Petele mai dificile pot fi înlăturate cu un agent de lustruire fin; resturile de calcar pot fi înlăturate cu acid acetic 9% (oţet). Recomandăm produsele de curăţare şi îngrijire marca Alveus. 
Detergenţii pe bază de clor (hipoclorură de sodiu) sau acid clorhidric, precum şi expunerea îndelungată la substanţe chimice (agenţi de înlăturare a smalţului, agenţi de curăţare a cuptorului, acizi concentraţi şi 
similare) pot afecta finisajul chiuvetei. În caz de contact, clătiţi rapid suprafaţa cu apă. Pentru tocare/taiere diverse in bucatariei se recomanda folosirea tocatoarelor speciale.

Baterii de bucătărie

Pentru curăţarea Bateriilor de bucătărie Alveus se recomandă folosirea unei cârpe moi, apă fierbinte şi detergenţi lichizi pentru chiuvetele de bucătărie din inox. Dacă se acumulează impuritati pe baterie, înlăturaţi cu acid acetic 9 %. 
Agenţii de curăţare a argintului, bureţii de sârmă, înălbitorul şi detergenţii abrazivi pot deteriora finisajul bateriei, aşadar vă recomandăm să le evitaţi. Detergenţii pe bază de clor (hipoclorură de sodiu) sau acid clorhidric pot avea un efect similar.

Cosuri de gunoi ecologice 

Sistemele de separare a deşeurilor sunt realizate pentru a permite înlăturarea cu uşurinţă a resturilor din bucătărie de pe suprafeţele de lucru. Pe lângă recipientul mixt, sistemele permit separarea diferitelor tipuri de deşeuri biologice şi non-biologice. Datorită dimensiunilor diferite ale recipientului şi capacităţii mari, se adaptează la orice spatiu.