Montarea chiuvetei de bucătărie – ce să alegeți?

Instalație de chiuvetă de bucătărie alveus (7)

Vorbim despre acest subiect fără nici o grijă pentru că montarea chiuvetei de bucătărie într-un blat nu este fizică cuantică. Singura întrebare este dacă chiuveta de bucătărie este instalată sub blatul de bucătărie, paralel cu acesta sau ușor deasupra lui.

Unele tipuri de instalare a chiuvetei de bucătărie sunt considerate clasice și sunt mai potrivite pentru aspectul tradițional al bucătăriei, în timp ce altele coincid cu stilurile moderne ale bucătăriilor minimaliste.

Deoarece chiuveta de bucătărie, împreună cu robinetul reprezintă un punct de atracție a atenției oaspeților din bucătăria dvs., este foarte important să alegeți tipul potrivit de montare.

Ați alege un aspect la modă al unei chiuvete “scufundate” sau ați prefera ca chiuveta să iasă puțin peste blatul de bucătărie?

Aflați mai multe despre diferite moduri în care se face montarea chiuvetei de bucătărie!

Tipuri de montarea chiuvetei de bucătărie

În ceea ce privește montarea în blatul de bucătărie, chiuvetele de bucătărie Alveus au diferite posibilități de instalare pentru a se adapta cât mai mult la cerințele de proiectare și arhitectură ale bucătăriei.

Tendințele moderne în bucătărie preferă în principal:

  • chiuvete de montare încastrată (F) și
  • chiuvete de montaj plat (S)

dar deseori se folosesc și:

  • chiuvete de inserție clasice (I) și
  • chiuvete montate sub blat (U).

Cel mai tradițional tip de instalație care se folosește din ce în ce mai puțin este:

  • chiuvete așezate.

Am dori să vă prezentăm fiecare tip de instalare individual și să evidențiem avantajele și dezavantajele sale.

Chiuvete cu montare încastrată (F)

Unde suprafața chiuvetei și suprafața blatului de bucătărie sunt la același nivel.

Chiuvetele de bucătărie încastrate sunt foarte populare în rândul cumpărătorilor de bucătării moderne, deoarece au un aspect atractiv și modern.

Chiuvetele de bucătărie cu montaj încastrat sunt instalate într-un blat de bucătărie pregătit anterior, deoarece marginea blatului ar trebui să se potrivească perfect cu marginea chiuvetei de bucătărie.

Argumente pro şi contra:

Pentru acest tip de instalare este necesar ca blatul de bucătărie să fie dintr-un material impermeabil (piatră naturală, material compozit), care a fost prelucrat în prealabil, astfel încât marginea superioară a chiuvetei să fie la același nivel cu blatul de bucătărie.

Avantajul chiuvetelor de bucătărie cu montaj încastrat este suprafața de lucru fără margini, o curățare extrem de simplă și un aspect atractiv.

Chiuvete cu montaj plat (S)

Instalat în blatul bucătăriei în așa fel încât să se creeze o suprafață de lucru aproape uniformă.

Marginea subțire, aproape invizibilă, a chiuvetei permite curățarea rapidă și simplă. Instalarea este foarte facilă chiar și pe blaturile clasice.

Argumente pro şi contra:

Deoarece o margine extrem de subțire a chiuvetei acoperă ușor blatul bucătăriei, nu este nevoie de un blat impermeabil, astfel încât acest tip de instalație să poată fi utilizat pentru blaturi de bucătărie din orice material.

Aceasta este o instalare foarte elegantă. Singurul dezavantaj este că la curățare nu puteți trage resturile direct în chiuvetă, deoarece particulele mai mici se blochează sub marginea subțire.

RECOMANDĂM: Linia Rando UP, o coletie avansată de chiuvete Rando de înaltă calitate și eleganță. O altă noutate este un tip modern de instalare a chiuvetei, care poate fi montat fie la plan, fie la plat.

Chiuvete cu montaj clasic (I)

Chiuvete cu montaj clasic (I) sunt instalate în blatul bucătăriei și fac parte din suprafața de lucru continuă.

La acest tip de montaj, chiuveta este introdusă de sus în decupajul de dimensiuni adecvate realizat în blatul de bucătărie și fixat cu cleme închise.

Argumente pro şi contra:

Acest tip de instalare este, după cum sugerează și numele, clasic și se potrivește excelent cu bucătăriile cu aspect tradițional.

Chiuveta de inserție este, de asemenea, excelentă pentru blatul de bucătărie din lemn, deoarece nu este nevoie de o margine impermeabilă, deoarece aceasta este acoperită cu o margine înaltă de câțiva milimetri a chiuvetei de bucătărie.

Este necesar să rețineți că, datorită marginii chiuvetei de bucătărie, nu veți putea trage murdăria și resturile de alimente direct în chiuveta de bucătărie. Dar veți avea posibilitatea de a alege orice blat de bucătărie și, de asemenea, o gamă largă de chiuvete de bucătărie din inox, Granital compozit și sticlă securizată.

Chiuvete sub montaj (U)

Acest tip de instalare ar putea fi denumit și instalare sub blat sau sub-montare, deoarece chiuveta este instalată în blatul de jos, unde marginea chiuvetei de bucătărie este acoperită de suprafața blatului de bucătărie din piatră naturală sau materiale compozite.

O astfel de instalare permite utilizarea dimensiunilor mai mari și a combinațiilor nelimitate.

Argumente pro şi contra:

Suprafața fără margini contribuie la menținerea simplă a standardelor ridicate de igienă, deoarece resturile de alimente de pe blatul din bucătărie pot fi șterse direct în chiuvetă.

Valoarea estetică a acestui tip de montaj contribuie semnificativ la aspectul deosebit al bucătăriei în ansamblu.

Dezavantajul acestui tip de instalare este o limitare a selecției materialului de blat, deoarece blatul ar trebui să fie din material impermeabil.

Chiuvete așezate

Montanul clasic al chiuvetelor așezate este ideală pentru a preveni scurgerea apei pe blatul bucătăriei.

Chiuvetele așezate sunt instalate ca element acoperitor al unuia sau mai multor dulapuri de bucătărie – această imensă chiuvetă dintr-o bucată înlocuiește complet blatul de bucătărie din întreaga parte a zonei de spălare din bucătăria dvs.

Argumente pro şi contra:

Marginea înaltă a peretelui din spate împiedică scurgerea apei în spatele dulapului de bucătărie. O alegere excelentă pentru cei care preferă spălarea manuală a vaselor sau aleg o suprafața clasică a blatului, fără nici un tratament hidrofug.