Opt pași către o bucătărie mai funcțională fără renovare

ALVEUS_accessories_1

Deja de câteva ori am scris despre importanța funcționalității bucătăriei. Este bine să avem totul la locul potrivit și la îndemână, unitățile individuale de bucătărie amenajate rezonabil, că avem suficient spațiu pentru pregătirea meselor și, în sfârșit, curățarea bucătăriei nu necesită prea mult efort.

Eight steps to a more functional kitchen without renovation

Desigur, acest lucru este foarte simplu atunci când planificați o bucătărie complet nouă, deoarece singurul obstacol este locul în sine (amenajarea ferestrelor și ușilor). Dar dacă avem o bucătărie existentă pe care nu o dorim sau nu o putem înlocui complet?

În acest caz, specialiștii Alveus vă pot oferi o soluție, întrucât împreună cu echipa de dezvoltare au creat o gamă de accesorii care ușurează munca în bucătărie, simplifică utilizarea locului de spălat și oferă posibilitatea unei mai bune utilizări a suprafata de lucru.

Pasul 1: Bucataria care te multumeste

Primul lucru care face ca bucătăria să fie funcțională este amenajarea acesteia.

Un triunghi de bucătărie este un instrument popular al arhitecților atunci când planifică bucătăria: chiuveta de bucătărie, aragazul și frigiderul ar trebui să formeze colțurile unui triunghi.

Distanțele dintre ele ar trebui să fie laturile unui triunghi.

Dar dacă nu plănuim o renovare și avem deja bucătăria amenajată? În acest caz, ar trebui să verificăm opțiunile care ni se oferă, indiferent de aspectul elementelor. Putem face multe asupra funcționalității printr-o bună organizare a sertarelor și a dulapurilor și folosind rafturi suplimentare de depozitare. Gândește-te ce ustensile de bucătărie folosești rar și mută-le fie pe cele mai înalte rafturi, fie într-un dulap din afara bucătăriei, de unde le vei lua doar atunci când ai nevoie de ele.

Dacă nu ați atins unele ustensile de bucătărie de ani de zile sau poate aveți unele ustensile de bucătărie nefolosite în ambalajul original, le puteți oferi prietenului dvs. sau centrului pentru reutilizare. Astfel, îți vei goli rapid dulapurile de bucătărie și vei câștiga un loc pe rafturi.

Pasul 2: Spatiul pe blatul de lucru

După ce ți-ai făcut ordine și organizat sertarele și dulapurile de bucătărie, ai câștigat puțin spațiu.

Acum este timpul să ne luăm rămas bun de la dezordinea de pe blatul din bucătărie.

Fiecare centimetru al blatului tău de lucru este valoros. Nu o reduceți cu aparate mici de bucătărie și ustensile care nu sunt utilizate zilnic.

Pasul 3: Pur si simplu mareste blatul

O problemă comună, mai ales într-o bucătărie mică, este suprafața de lucru prea mică.

Chiar dacă încercăm să facem ordine în același timp, de multe ori rămânem fără spațiu în timpul gătitului. Alveus are soluții ideale și ieftine, care se potrivesc fiecărei bucătării: tocatoare din lemn și capace cuva de chiuvetă de bucătărie.

Ambele accesorii sunt disponibile în dimensiuni diferite pentru a se potrivi cu diferite suprafețe ale chiuvetelor de bucătărie. Puteți pune pur și simplu un tocator care se potrivește pe chiuveta de bucătărie In acest fel acoperim chiuveta din bucatarie si marim blatul.

Unele modele de chiuvete de bucătărie au și un nivel de lucru suplimentar în interiorul chiuvetei de bucătărie.

Vă permite să puneți un tocator, o sita sau All-Round pe ea și astfel câștigați puțin spațiu suplimentar. Puteti folosi practic capacul pentru chiuveta de bucatarie ca suprafata suplimentara de depozitare langa sau pe chiuveta de bucatarie.

Pasul 4: Chiuveta sofisticata

La Alveus, gândim în mod constant mai larg, atât în ​​ceea ce privește funcționalitatea, estetica și diferitele moduri de utilizare.

Astfel, chiuvetele de bucatarie Alveus sunt mai mult decat chiuvetele de bucatarie cu picurator.

Chiuvetele de bucătărie sunt confortabile adânci și cu linii moderne, simple pentru utilizare și curățare. Cu o baterie de bucătărie și accesorii corespunzătoare,bucătăria devine punctul său central.

La chiuveta de bucătărie aleasă, puteți adăuga un o sita și un suport și, astfel, puteți extinde capacitatea de utilizare în timpul și după gătit.

De ce spațiul tău prețios de pe blat ar fi ocupat cu un recipient de plastic neatractiv pentru ustensile de bucătărie? Puteți rula suportul de uscare universal pentru uscarea simplă a ustensilelor de bucătărie și îl puteți depozita în sertar atunci când nu aveți nevoie de el.

Pentru o spălare mai ușoară a fructelor și legumelor, puteți folosi sitele de scurgere din inox cu o masă de tocat din lemn pentru a câștiga spațiu util în timpul tăierii alimentelor. Deșeurile vor cădea direct în chiuvetă și astfel aveți grijă de ordinea bucătăriei în timpul gătitului.

Atunci când manipulăm alimente, de multe ori ne spălăm pe mâini cu săpun și, de asemenea, este bine să avem tot timpul la îndemână un detergent de vase. Dar ce se întâmplă când ambele sticle mici din comerț sunt atât de neatractive?

Alveus oferă o soluție pentru acest lucru – un dispozitiv de detergent instalat în chiuveta de bucătărie într-un mod în care doar capul dispozitivului iese.

Te-am impresionat? Dacă sunteți entuziasmat de schimbarea întregii locului pentru chiuveta recomandăm liniile noastre Alveus Atrox și Quadrix Monarch. Utilizabilitatea și accesoriile lor se vor adăuga un aspect elegant și multifuncționalitate pentru bucătăria dumneavoastră.

Pasul 5: Baterie de bucatarie functionala

O chiuveta adecvată include și un baterie de bucătărie perfect estetica și utila pentru toate eforturile tale culinare.

Printre cele mai frecvente alegeri ale clienților care caută o baterie de bucătărie cu multă manevrabilitate de lucru și un mâner extensibil cu duș se numără următoarele modele: Billy-S, Lara-S,  Lyra-S, Siros-P și Norma . Toate bateriile sunt extrem de utilizabile și estetice.

Pasul 6: Cosuri de deseuri inteligente

Un sistem de separare a deșeurilor bine plasat este un alt exemplu de bună practică și organizare în bucătărie.Vremurile containerelor mari de gunoi din plastic cu o trapă plasată la marginea peretelui au trecut de mult.

Este logic să instalați un sistem separat de colectare a deșeurilor sub chiuveta de bucătărie, deși pierzi un dulap de bucătărie.

Reciclarea este o parte semnificativă a fiecărei gospodării, iar sistemul Alveus de coșuri pentru colectarea separată a deșeurilor Albio care poate fi integrat în orice dulap de bucătărie chiar și mai târziu, este o soluție ideală pentru separarea bine organizată a deșeurilor. Deșeurile din bucătărie nu vor mai strica imaginea bucătăriei tale.

Veți avea la îndemână sistemul de gunoi în mod constant în timpul lucrului și se va deschide cu ușurință atunci când deschideți dulapul de bucătărie.

Pasul 7: Lumina este obligatorie

Lumina este unul dintre aspectele care influenteaza si functionalitatea bucatariei. Avem nevoie de iluminare bună în timpul pregătirii și curățării alimentelor. În caz contrar, este posibil să ne rănim în timpul tăierii sau să pierdem niște firimituri în timpul curățării.

Foarte comodă este o bandă LED sub dulapurile superioare de bucătărie care luminează bine întregul blat. Cu toate acestea, puteți instala un bec mai puternic într-o lumină existentă. Veți observa imediat o diferență în aspectul general al camerei.

Pasul 8: Adapteaza bucatarie la obiceiurile tale

Deși am oferit câteva sfaturi pentru utilizarea eficientă a bucătăriei dvs. astăzi, nu toate sfaturile vi se vor potrivi neapărat.

În timpul gătitului, trebuie să acordați atenție modului în care deschideți sertarele, cu ce mână întindeți mâna în ele, unde puneți accesoriile de bucătărie etc. Bucătăria ar trebui să se potrivească nevoilor dvs. pentru că la sfârșitul zilei, tu vei fi cel care folosește aceasta. Te vei simți bine doar în bucătărie, unde poți lucra bine. Și aceasta este atingerea finală care conferă bucătăriei un farmec specific individualismului.