Robinet de bucătărie: Cum să-l alegi pe cel potrivit?

ALVEUS_Cadit_70_Nerina_Close_2_300dpi_CMYK

Nu uitați de unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vă planificați noua bucătărie. Când privim o bucătărie în ansamblu, robinetul se ridică în mod vizibil deasupra chiuvetei și devine piesa centrală.

Prin urmare, specialiștii noștri Alveus vă sfătuiesc să luați în considerare următorii patru factori atunci când alegeți robinetul de bucătărie: aspect, funcționalitate, proprietăți și curățare.

1.  Aspectul robinetului de bucătărie

Ridicându-se cu mândrie deasupra blatului bucătăriei, robinetul de bucătărie este cu siguranță un element care atrage aspectul vizitatorilor.

Prin urmare, este important ca acesta să se potrivească stilistic și estetic cu aspectul bucătăriei dumneavoastră. În ceea ce privește aspectul, robinetele de bucătărie pot fi împărțite în două subsecțiuni 

 • primul este materialul din care sunt produse și tratarea suprafeței, adică oțel inoxidabil, tonuri pământii de Granital și robinete colorate din linia Monarch;
 • a doua este forma sa  – linii drepte și minimaliste față de liniile rotunjite moderne sau forme speciale pentru clienții exigenți.

Materiale și structura suprafeței

Robinetele de bucătărie Alveus sunt fabricate din alamă și

 • oțel inoxidabil, care, în ciuda gamei mai largi de materiale de pe piață, este încă regele incontestabil printre robinetele de bucătărie.

Astfel de robinete de bucătărie sunt extrem de durabile, veșnic elegante, strălucitoare, ușor de întreținut, și pe lângă acestea, se potrivesc perfect oricărui stil de bucătărie.

Puteți alege un robinet de bucătărie cu linii drepte și mai ascuțite sau linii rotunjite mai moderne sau poate preferați un robinet de bucătărie popular în formă de U sau unul special cu un canal de extragere – Alveus vă poate oferi aproape orice.

 • o bucată de natură – Granital: revenim din ce în ce mai mult la natură, astfel putem observa materiale naturale și în bucătării (lemn, piatră etc.).

Puteți combina tonuri naturale, pământii, cu un robinet de bucătărie cu aspect nisipos, piatrat, sau puteți alege un robinet de bucătărie în combinație cu un aspect natural și oțel inoxidabil.

Gama completă de robinete de bucătărie în combinație cu granit poate fi găsită aici

 • Eleganță în culori  – Linia Monarch : cea mai prestigioasă linie Alveus Monarch încântă pe toată lumea, deoarece oferă toate frumusețile și proprietățile oțelului inoxidabil, care au fost îmbunătățite cu un tratament special în patru opțiuni de culoare suplimentare – auriu, antracit, cupru și bronz.

Acestea se potrivesc perfect într-o bucătărie întunecată și o modernizează cu nuanțele lor speciale la extrem de șic și elegant, în timp ce adaugă un plus de farmec unei bucătării albe.

Vă recomandăm o noutate, bateriile de bucătărie Slim Monarch sau Laguna Monarch.

 

 • Păstrați principiul că „negrul este întotdeauna la modă”? 

Nu puteți greși niciodată cu culoarea neagră – chiar și atunci când vine vorba de alegerea robinetului de bucătărie.

O baterie de bucătărie neagră mată, în combinație cu alte elemente de bucătărie neagră sau cu o bucătărie complet neagră îi va oferi bucătăriei dvs. o notă industrială.

Îndrăzniți să combinați culoarea neagră cu o nuanță aurie și să vă îmbunătățiți bucătăria într-un spațiu șic și elegant.

Forma robinetului de bucătărie:

Robinetele de bucătărie cu formele lor depășesc valoarea funcțională și oferă plăcere pentru utilizare și ochi.

Indiferent de materialul robinetelor de bucătărie pe care le alegeți, Alveus are în oferta sa robinete de bucătărie pentru fiecare gust:

 • linii mai clare pentru fanii minimalismului, precum Choice.
 • frumuseți rotunjite OzJenny sau KM
 • sau o tendință din ultimii ani, curba în formă de U Arc, Roxa sau Elza, dacă enumerăm doar câteva dintre ele.

Care iti place cel mai mult?

Atunci când alegeți robinetul de bucătărie, nu trebuie să alegeți doar cu ochii. De asemenea, funcționalitatea robinetelor de bucătărie este importantă, așa că vă rugăm să citiți mai departe.

2.  Ce aveți nevoie de la un robinet de bucătărie?

Deși robinetul dumneavoastră de bucătărie arată frumos, nu veți fi complet mulțumiți de el dacă nu vă satisface nevoile.

Prin urmare, puteți găsi în oferta Alveus o gamă bogată și avansată tehnologic de robinete de bucătărie care se disting prin funcționalități diverse. Le puteți găsi pe toate aici.

 • Robinete de bucătărie extensibile cu duș

Robinetele de bucătărie de astăzi sunt înalte și permit spațiu liber pentru manipulare cu ustensile de bucătărie mari.

De multe ori, totuși, ar fi mai ușor pentru noi să apropiem robinetul de ustensilele de bucătărie sau să pulverizăm salata cu un jet sau un duș mai larg – de aceea am dezvoltat la Alveus robinetele de bucătărie cu guri de scurgere, funcție de duș, sau ambele, combinate în același robinet de bucătărie. 

Aceste modele sunt marcate cu P (gura de scurgere), S (funcția de duș) și PS (ambele funcții).

Datorită caracterului lor practic, robinetele de bucătărie cu funcție de duș sau funcție de extragere devin din ce în ce mai populare în gospodăriile casnice, deși au fost introduse inițial în bucătăriile profesionale.

O noutate în oferta noastră este un robinet de bucătărie elegant Jenny, care este disponibil în versiuni moderne de culoare.

 • Acces ușor – mâner în partea de sus

Aveți adesea mâinile murdare sau acoperite cu aluat în eforturile dumneavoastră culinare și aveți nevoie de puțină apă urgent sau doriți să le spălați repede?

A ajunge la mâner fără a murdări jumătate din bucătărie este adesea „misiune imposibilă”, nu-i așa?

La Alveus am luat în considerare și astfel de eforturi. Robinetul de bucătărie cu mâner pe partea superioară este soluția ideală și funcțională.

Oferă acces rapid și ușor la mâner. Aveți la dispoziție o serie de robinete de bucătărie clasice, de exemplu, aspectul blând Cleo PS.

3. Sfaturi de curățare

Pentru a menține bateriile de bucătărie Alveus curate și strălucitoare pentru o lungă perioadă de timp, cel mai bine este să folosiți o cârpă moale, apă fierbinte și detergent lichid pentru chiuvete de bucătărie. 

În cazul în care se acumulează calcar, îndepărtați-l cu acid acetic de 9% (oțet de 9 grade).

Produsele de curățat cu argint, bureții de sârmă, înălbitorul sau detergenții abrazivi pot deteriora finisajul robinetului, așa că ar trebui evitate. Detergenții cu clor (sodă hipoclorit) sau acidul clorhidric pot avea un efect similar.